Brede school bibliotheek (BSB)

Wat is de Brede School Bibliotheek (BSB)?basisschool school hoorn kersenboogerd ceder bsb kinderen bieb cedercampus ceder hoorn basisschool
In de Cedercampus een Brede School Bibliotheek (BSB) ontstaan.  Met deze BSB hopen wij het leesvuur bij de kinderen aan te wakkeren. Wij laten leerlingen zien dat lezen leuk is en dat je veel plezier kunt beleven aan boeken. Het bijzondere is dat de leerlingen uit de bovenbouw zélf de baas zijn in de bibliotheek. Ze lenen boeken uit aan hun medeleerlingen.

Waar vind je de BSB?
De BSB is te vinden in een lokaal in het midden van de aula.

Hoe word je lid van de BSB?
Alle leerlingen van de Ceder worden automatisch lid van de BSB. In de BSB werken we met een groepspas. Dat is een bibliotheekpas met alle namen van de leerlingen in de groep.

Wat organiseert de BSB allemaal?
Om te volgen wat de leerlingen allemaal doen in de BSB, houden ze een blog bij. Lees wat ze doen via de volgende link: http://bsbcedercampus.blogspot.nl/

Speciale website voor kinderen
Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen uitleg gekregen over een kindvriendelijke bibliotheek website waar ze op school maar ook thuis mee kunnen werken. De link naar deze website vindt u via de website van school of via: www.bibliotheekhoorn.nl/onderwijs/bibliotheek-op-school

De kinderen kunnen met behulp van deze website:

  • gratis boeken reserveren
  • betrouwbare informatie vinden voor werkstukken en spreekbeurten
  • leestips geven aan vriendjes
  • hun leengegevens inzien
  • een leeslogboek bijhouden

Ook voor u is deze site interessant. U kunt hier informatie vinden over dyslexie, tips voor leerzame en leuke apps en nog veel meer!

Waarom heeft iedere leerling een inlogcode?
Om gratis boeken te kunnen reserveren/verlengen en hun leeslogboek bij te houden, hebben de kinderen hun inlogcode nodig. Deze inloggegevens zijn als het goed is bij u bekend. Wij vragen u om het wachtwoord met uw kind te delen. Het zou fijn zijn als u samen een veilig wachtwoord verzint dat uw kind makkelijk kan onthouden, zodat hij/zij op school ook in kan loggen. 

Wachtwoord vergeten?
Als u uw wachtwoord kwijt bent, kunt u gemakkelijk zelf een nieuw wachtwoord aanmaken op bovengenoemde website. De gebruikersnaam is het pasnummer van uw kind.