3-sprong voor 3-jarigen

3-sprong: activiteiten voor 3-jarigen

Iedere woensdagochtend van 8.45-11.30. 

Waarom een groep voor 3-jarigen?
Een driejarigen groep met kinderen van zowel het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal, werken spelenderwijs om een goede start te kunnen maken op de basisschool. Dit gebeurt onder begeleiding van een pedagogisch medewerker van SKH en een peuterspeelzaalleidste.r aan de vaardigheden die belangrijk zijn.

Meer willen leren
Kinderen maken als 3-jarige enorme sprongen in hun ontwikkeling. Er ontstaat een grote behoefte om meer te willen ‘leren’ en bepaalde zaken willen ze onder de knie krijgen. Ze willen daarin serieus genomen worden. Op deze leeftijd krijgen ze steeds meer oog voor de wereld om hen heen en willen ze die gaan begrijpen.

Rollenspel
Met rollenspel oefenen de kinderen allerlei handelingen die ze dagelijks om zich heen zien, zoals in een winkel iets kopen of naar de dokter gaan. Dit alles kan natuurlijk ook in de groep van het kinderdagverblijf en op de peuterspeelzaal, maar daar lopen toch vaak jongere kinderen doorheen. Die zitten op een ander niveau. Met alleen 3-jarigen ontstaat ander spel en kunnen ze ook al goed oefenen met zaken als op je beurt wachten en in de kring iets vertellen.

Samen spelen
Jonge kinderen ontwikkelen en leren door te spelen met andere kinderen en volwassenen in een uitdagende en kindvriendelijk ingerichte ruimte. In een veilige en vertrouwde omgeving, waar ook de ouders volop betrokken kunnen zijn en kunnen leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling.

Doelen
De belangrijkste doelen zijn:

  • dat kinderen zelfvertrouwen krijgen
  • nieuwsgierig worden
  • zich vrij voelen om nieuwe dingen uit te proberen en te oefenen. Dat is de basis van leren! Als dat goed zit, volgt de rest bijna vanzelf.

Spelenderwijs
We leren kinderen spelenderwijs de rituelen die ze straks op school gaan tegenkomen. Zoals in de kring zitten en jezelf voorstellen, eten en drinken. Samen klaarzetten en opruimen. In een rij wachten op je beurt.  Daarnaast mogen ze natuurlijk ook vrijspelen. Want zonder jongere peuters en dreumesen in de buurt kan hun rollenspel uitgroeien tot een echt verhaal.

Taalontwikkeling
Er is veel aandacht voor taalontwikkeling. Vooral het begrijpen wat woorden betekenen. Door te spelen vanuit thema’s leren ze de wereld goed kennen. Hierdoor kunnen ze taal beter verbinden met hun ervaringen.

Aanmelden
SKH organiseert Driesprong de Ceder. Meld uw kind daarom aan bij SKH. Bel met 0229 24 87 70, kies vervolgens “Planning & Plaatsing”. Zij maken tevens een berekening van de kosten die er voor u aan verbonden zijn.